Дафи БинковаКогато човек поверява дома си в ръцете на някого, взаимната химия, уважението и симпатията са задължителни. Погледът в общата посока – също. Затова реших да Ви се представя кратко в името на доверието и на личното ми разбиране за партньорство

Казвам се Дафина Бинкова. От малка живея красиво. В центъра на красив град, движа се по красиви улици, където са живели дедите ми… Всеки ден чувам камбаната на църквата, където прадядо ми е бил свещеник. Пътувам и се завръщам, защото се усещам на мястото си. Завърших инженерна физика, но откакто се помня се занимавам с… красиви неща. В главата ми винаги е имало фантазии и стремеж към естетика, които оживяват щом всяко нещо си застане на мястото – ментално, дигитално, реално.

Мода – дизайн – интериор

Модата, дрехите – посветих им близо 20 години. Дадоха ми време да изучавам кое ги прави наистина хубави. Все стигах до един извод – че най-важни са материята и подходящият силует за конкретното тяло. Всичко останало е въпрос на съчетанието от лична култура и интелект. В интериорния дизайн е почти същото. Важни са материалите и най-подходящите форми за даден интериорен обем. Всичко останало е въпрос на …онази комбинация.

модаЗа мен мода-дизайн-интериор са свързани професионални пътища, които ме водят към моята лична философия.

Познавам всички процеси в различните видове дизайн – от идея, избор, детайли, хаос, студени процеси (всеки дизайн има такива – буквално и преносно) до точното място на проблясъка на една перличка, подходящото излъчване на една картина или магията на осветлението.

За нещата, които се случват в един дом

Обожавам салати и веган-сладкиши! Едните са еманация на чистата природа в храната ни, а другите – на избора, без изкуствени добавки да се получат неустоими вкусотии. И в интериора е така!
Харесвам музика, която излиза от тръби и изпод струни. Едната извира буквално отвътре, от тялото и прелива в инструмента, другата е емоцията от докосването между артиста и инструмента. В работата си като интериорен дизайнер откривам сходна закономерност – идеята да се претвори в реалната среда.

 

житейска философияЖитейската ми философия

Ключовите думи тук са „съчетаване“ и „отдаденост“ – на семейство, приятели, работа. Стремеж към обич и равновесие, за мен равнозначен на естетика, задължително практична, естествена и семпла. Непрекъснато се натъквам на това как хората харчат много за интериорни резултати, в които впоследствие съчетанието между естетика и практичност не сработва добре. Това подсъзнателно затруднява живота и понижава качеството му.

Всичко е въпрос на планиране, концепция и в крайна сметка – хармония, постигната чрез правилен подход, опит, иновативност, артистичност…