Епигенетика и интериорен дизайн

Епигенетика и жизнена среда

Напоследък в различни гилдии, включително и на интериорните дизайнери, често се говори за епигенетика. Може би вече сте чували тази дума. Истината е, че тя се среща все по-често както в популярни, така и в научни медии.

Епигенетика и жизнена среда

Епигенетиката е съвсем млада наука, която обяснява влиянието на околната среда върху състоянието на гените и върху наследствеността. Тази нова и комплексна гледна точка към човешката индивидуалност има очевидна връзка с медицината, но намира общи точки и с много други сфери от живота. Обяснението за това е просто – епигенетиката е възможността за въздействие на средата, в която протича животът на хората върху генетичната им активност. Освен природата, социо-културната среда, грижата за тялото, но също така и пространствата, които обитаваме, имат съществен принос в повлияването на нашите вътрешни ресурси. Прекарваме голяма част от живота си между стените на нашите домове и местата, които посещаваме. Затова никак не е чудно, че емоционалната атмосфера, която създава интериорът, повлиява физическото и психичното ни здраве.

Мебелите по проект – мода или необходимост?

мебели по проектПоставяме темата в нейната прелест, специфика и обхватност, защото тя все по-често присъства в обикновените разговори, под формата на запитвания във форумите или в поръчки към екипа на Dafinesse.  

Защо мебелите по проект стават все по-осъзнато важни за хората? Според нас, отговорът е логичен – защото решават проблеми на обитаването. Улесняват живота на битово ниво. Носят естетическа наслада и удовлетворение от умно вложените средства. За това ще Ви разкажем повече в следващите редове.

Реално, всичко, което видите и харесате някъде може да се превърне и във Ваш интериорен елемент. Само заснемате или сваляте картинката и подавате в ръцете на опитен интериорен дизайнер. Той ще адаптира желаната мебел точно за Вашето пространство и в предпочитаните цветове. Следват добър чертеж и добър изпълнител, но това – по-нататък.

Психология на интериора

Психология на интериораНапоследък, все по-често се случва да ме наемат за интериорен консултант още в процеса на избор на жилище. Така хората инвестират в далновидни решения, с които се избягват разочарования и последващo преправяне до безкрай. Тенденция е строителите да продават всяко жилище с различна цена – не само според квадратурата и местоположението, но и според изложението, етажността, гледката и т.н. Всяко жилище има ценност, формирана според това, как влияе на обитателя на подсъзнателно ниво.